Суп с фрикадельками из баранины и алычой

Даже не знаю, чего в моем блоге больше выпечки или супов, но я все же продолжу тему супов этим особым узбекским супом с характерной изумительной кислинкой. А кислинку эту супу придает добавленная в него мелкая и очень кислая горная слива – алыча, она же – ткемали. Она продается в сезон во всех супермаркетах и на рынках. Можно купить впрок и заморозить. А можно приобрести ее в сушеном виде, — такая продается на рынках круглый год. В крайнем случае, ее  можно заменить готовым соусом ткемали, в конце концов, — он из этой самой алычи и готовится.

Суп с фрикадельками из баранины и алычой, 2014

Рецепт:

для фрикаделек:

300 г баранины или готового бараньего фарша

1 перепелиное яйцо

1 небольшая луковица

1 ст. ложка смеси молотых кориандра и зиры

соль, свежемолотый перец

для заправки:

5–7 плодов алычи1 средняя морковка

1 средняя луковица

1 небольшая репка или 2 картофелины

1/2 стакана риса

2–3 горошины душистого перца

1 лавровый лист

3 веточки кинзы для подачи

соль

1. Мясо пропускаем через мясорубку. Лук измельчаем, смешиваем с мясным фаршем. Добавляем перепелиное яйцо, соль, кориандр, зиру и черный перец. Вымешиваем фарш, убираем в холодильник на 1 час.
Суп с фрикадельками из баранины и алычой, 2014

2. Морковь нарезаем короткой соломкой, луковицу – короткими брусочками, репу или картофель — небольшими кубиками. Складываем овощи в кастрюлю, добавляем душистый перец и лавровый лист. Заливаем 2,5 л воды комнатной температуры, доводим до кипения. Снимаем пену, варим 10 минут. Солим.

3. Рис тщательно промываем, ошпариваем кипятком, откидываем на сито, добавляем в суп. Доводим до кипения, уменьшаем огонь до малого, варим 10 минут. Добавляем алычу.

4. Влажными руками из фарша делаем маленькие фрикадельки, размером с черешню. Кладем их в суп и после того, как они они всплывут — варим суп 10 мин.

5. Выключаем огонь, закрываем кастрюлю крышкой, даем супу настояться  10 минут. Подаем, посыпав рубленной кинзой.

Суп с фрикадельками из баранины и алычой, 2014

Если вместо свежей алычи вы используете соус ткемали, добавьте в самом конце варки супа примерно 2 ст. ложки. Или по вкусу.

 

Смотрите также:

Супы

Блюда из баранины

Блюда узбекской кухни

Постные блюда

Продукты марта

 

60 thoughts on “Суп с фрикадельками из баранины и алычой

  1. Impressive article! The insights are valuable, and I believe incorporating more visuals in future content would be a great idea. It could attract a wider audience.

  2. I urge you to avoid this platform. My own encounter with it has been purely frustration as well as suspicion of deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or alternatively, seek out a more reputable platform to fulfill your requirements.

  3. I highly advise steer clear of this platform. The experience I had with it has been nothing but disappointment along with doubts about fraudulent activities. Be extremely cautious, or alternatively, look for an honest site to fulfill your requirements.

  4. I urge you steer clear of this site. The experience I had with it was only dismay along with concerns regarding deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or alternatively, seek out a trustworthy platform to fulfill your requirements.

  5. I strongly recommend steer clear of this site. My own encounter with it has been purely disappointment and doubts about scamming practices. Proceed with extreme caution, or even better, find a trustworthy site for your needs.

  6. I urge you to avoid this site. My own encounter with it has been nothing but dismay and suspicion of scamming practices. Exercise extreme caution, or even better, find an honest platform for your needs.

  7. I highly advise steer clear of this site. My own encounter with it was only disappointment as well as doubts about scamming practices. Be extremely cautious, or even better, look for an honest platform to fulfill your requirements.

  8. I highly advise stay away from this platform. My personal experience with it has been purely dismay and doubts about scamming practices. Proceed with extreme caution, or alternatively, seek out a more reputable platform for your needs.

  9. I urge you to avoid this platform. The experience I had with it was nothing but dismay and concerns regarding fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or better yet, seek out an honest platform to meet your needs.

  10. I highly advise steer clear of this site. My personal experience with it was purely dismay and suspicion of deceptive behavior. Exercise extreme caution, or alternatively, find an honest platform to fulfill your requirements.

  11. I strongly recommend stay away from this site. My personal experience with it was purely disappointment and suspicion of deceptive behavior. Proceed with extreme caution, or even better, seek out a more reputable platform to meet your needs.

  12. I strongly recommend steer clear of this platform. My personal experience with it has been only frustration as well as suspicion of fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or even better, find a more reputable platform for your needs.

  13. I urge you steer clear of this site. The experience I had with it has been nothing but disappointment and doubts about fraudulent activities. Proceed with extreme caution, or better yet, look for a more reputable site for your needs.

  14. I strongly recommend steer clear of this site. The experience I had with it was purely disappointment as well as concerns regarding scamming practices. Exercise extreme caution, or even better, find a trustworthy site for your needs.

  15. Este site é um verdadeiro modelo de como estabelecer e manter a confiança dos usuários. A segurança e a integridade são evidentes em cada detalhe. Recomendo sem reservas!

  16. Hi there! Thiis is mmy first commennt here sso I ust wanhted tto givge a qukck shout out aand say
    I realy enjopy reeading throuyh your blog posts.

    Can you recommend anny other blogs/websites/forums thjat cover
    the swme topics? Thanks!

Добавить комментарий

Ваш адрес email не будет опубликован. Обязательные поля помечены *

*
*
Website